Recept biefstuk met groene asperges
Op de site van ‘Irish Beef’ kwam Heleen dit recept tegen, biefstuk met groene asperges. Het ziet er feestelijk uit, maar is eenvoudig om te maken. Steaks van Iers rundvlees zijn erg mals en hebben een intense vleessmaak. Mocht je geen Ierse biefstuk kunnen vinden of liever lokaal wil kopen, kun je natuurlijk ook altijd biefstuk van Nederlandse runderen gebruiken.
Er bestaat ook een handboek voor de perfecte steak, waarbij ook de echte vleesliefhebber tips kan vinden om vlees nog beter te bereiden. Een leuk cadeau idee!
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 4 (Ierse) kogelbiefstukken;
- 2 el roomboter;
- 20 kerstomaatjes;
- 1 el olijfolie;
- 1 bosje groene asperges;
- 1 plakje bladerdeeg;
- 2 el zwarte olijventapenade;
- 1 el geraspte oude kaas;
- 100 ml vleesjus;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
- Laat het plakje bladerdeeg ontdooien en rol deze vervolgens met een deegroller iets uit zodat het een langwerpige plak is geworden. Besmeer deze met de olijventapenade en strooi er de geraspte kaas overheen;
- Snijd vervolgens de bladerdeegplak nu in 4 lange repen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat;
- Dek deze af met nog een stuk bakpapier en leg er vervolgens een tweede bakplaat op. Zo blijven ze mooi plat tijdens het bakken;
- Bak dan de bladerdeegstengels gedurende 10-15 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig. Laat ze op een rooster afkoelen tot gebruik. Laat de oven aanstaan voor de tomaatjes;
- Snijd de kerstomaatjes net onder het kroontje in en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Pof ze in het midden van de oven in 10 minuten;
- Gril vervolgens de groene asperges in een grillpan gedurende een paar minuten rondom;
- Bestrooi de Ierse biefstukken met peper en zout en bak ze in de roomboter aan beide zijden mooi bruin in 2 à 3 minuten per kant voor een medium gebakken biefstuk;
- Verdeel dan de groene asperges over de borden, leg er de in plakken gesneden biefstuk op en leg de gepofte tomaatjes er naast;
- Garneer tenslotte met een olijven stengel en wat vleesjus.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*