Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
Total
1
Shares
0
0
1

Recept biefstuk met groene asperges

Op de site van ‘Irish Beef’ kwam Heleen dit recept tegen, biefstuk met groene asperges. Het ziet er feestelijk uit, maar is eenvoudig om te maken. Steaks van Iers rundvlees zijn erg mals en hebben een intense vleessmaak. Mocht je geen Ierse biefstuk kunnen vinden of liever lokaal wil kopen, kun je natuurlijk ook altijd biefstuk van Nederlandse runderen gebruiken.

Er bestaat ook een handboek voor de perfecte steak, waarbij ook de echte vleesliefhebber tips kan vinden om vlees nog beter te bereiden. Een leuk cadeau idee!

Bereidingstijd: ongeveer  40 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 (Ierse) kogelbiefstukken;
  • 2 el roomboter;
  • 20 kerstomaatjes;
  • 1 el olijfolie;
  • 1 bosje groene asperges;
  • 1 plakje bladerdeeg;
  • 2 el zwarte olijventapenade;
  • 1 el geraspte oude kaas;
  • 100 ml vleesjus;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
  2. Laat het plakje bladerdeeg ontdooien en rol deze vervolgens met een deegroller iets uit zodat het een langwerpige plak is geworden. Besmeer deze met de olijventapenade en strooi er de geraspte kaas overheen;
  3. Snijd vervolgens de bladerdeegplak nu in 4 lange repen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat;
  4. Dek deze af met nog een stuk bakpapier en leg er vervolgens een tweede bakplaat op. Zo blijven ze mooi plat tijdens het bakken;
  5. Bak dan de bladerdeegstengels gedurende 10-15 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig. Laat ze op een rooster afkoelen tot gebruik. Laat de oven aanstaan voor de tomaatjes;
  6. Snijd de kerstomaatjes net onder het kroontje in en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Pof ze in het midden van de oven in 10 minuten;
  7. Gril vervolgens de groene asperges in een grillpan gedurende een paar minuten rondom;
  8. Bestrooi de Ierse biefstukken met peper en zout en bak ze in de roomboter aan beide zijden mooi bruin in 2 à 3 minuten per kant voor een medium gebakken biefstuk;
  9. Verdeel dan de groene asperges over de borden, leg er de in plakken gesneden biefstuk op en leg de gepofte tomaatjes er naast;
  10. Garneer tenslotte met een olijven stengel en wat vleesjus.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • biefstuk
  • groene asperges
  • Iers rundvlees
  • Irish Beef
  • recept biefstuk
  • vleesrecept
Previous Article
Valentijnsdiner
  • Lifestyle
  • MeTime
  • Reviews to eat
  • Uitjes

Op de valreep nog een diner voor 2 winnen!

  • 30 januari 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
vegan frambozentaart
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.