Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
563 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Wie snijdt bij jou het vlees op zondag?

  • 10 oktober 2021
  • Marleen
cacao
Total
0
Shares
0
0
0

Recept biefstuk met cacao-barbecuesaus

In de Zuid-Amerikaanse keuken wordt wel vaker cacao of chocolade verwerkt in hartige gerechten. Hier is dat wat minder bekend en gebruikelijk. Nu schijnt het zo te zijn dat stoofvlees met wat cacao/chocolade heerlijk is. Heleen heeft nu een saus gemaakt voor bij de biefstuk, namelijk met cacao en koffie. Een bijzondere combinatie, maar deze warme aardse smaken passen verrassend goed bij vlees. 

Je kan sowieso meer bijzondere zoete en hartige recepten met cacao maken en anders is dit boek ook leuk om cadeau te geven!

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 el olijfolie;
  • 1 ui;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 2 el bruine suiker;
  • ½ tl cayennepeper;
  • ½ tl korianderpoeder (of ketoembar);
  • een tl cacaopoeder;
  • 1 el mosterd;
  • 1 el tomatenketchup;
  • een el witte wijnazijn;
  • 100 ml koffie;
  • 25g boter;
  • 4 biefstukken;
  • zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Snipper allereerst de ui fijn en pers de knoflook uit (of snijd deze fijn als je geen knoflookpers hebt);
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en bak hierin de ui en knoflook glazig;
  3. Voeg dan de suiker, cayennepeper en korianderpoeder toe en bak dit een paar minuten mee;
  4. Roer de cacao, mosterd, ketchup en azijn erdoor en blus het geheel af met de koffie;
  5. Breng het geheel aan de kook en laat de saus 4-5 minuten zachtjes koken. Breng het daarna op smaak met wat zout;
  6. Verhit vervolgens de rest van de olie en boter in een koekenpan en bak de biefstukken naar wens (tips om een perfecte biefstuk te bakken);
  7. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie even rusten;
  8. Snijd tenslotte het vlees in mooie plakjes en serveer het met de saus, samen met wat aardappels en salade.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • barbecuesaus
  • biefstuk
  • biefstuk bakken
  • cacao
  • cacao barbecue saus
  • hoofdgerecht
  • hoofdgerecht met biefstuk
  • koken met cacao
  • vlees
Previous Article
herfstrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Salades
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Onze favoriete herfstrecepten vind je hier!

  • 3 oktober 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
40+vrouw
  • Beauty

40+ vrouw; zijn het goede genen of komt het uit een potje?

  • 14 oktober 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Tortilla's
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
chili sin carne
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Lekkere chili sin carne voor jou!

  • 1 mei 2022
  • Marleen
Paddenstoel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
Scandinavische
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Quinoa Scandinavian Style!

  • 30 januari 2022
  • Marleen
rundvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Dit blaadje sla is hot!

  • 16 januari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen
vegetarische quiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Deze vegetarische quiche is om te smullen!

  • 12 december 2021
  • Marleen
zoete aardappel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Het is weer tijd voor stamppot & deze is wel heel lekker!

  • 24 oktober 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.3k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.3k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.