Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Wie snijdt bij jou het vlees op zondag?

  • 10 oktober 2021
  • Marleen
cacao
Total
0
Shares
0
0
0

Recept biefstuk met cacao-barbecuesaus

In de Zuid-Amerikaanse keuken wordt wel vaker cacao of chocolade verwerkt in hartige gerechten. Hier is dat wat minder bekend en gebruikelijk. Nu schijnt het zo te zijn dat stoofvlees met wat cacao/chocolade heerlijk is. Heleen heeft nu een saus gemaakt voor bij de biefstuk, namelijk met cacao en koffie. Een bijzondere combinatie, maar deze warme aardse smaken passen verrassend goed bij vlees. 

Je kan sowieso meer bijzondere zoete en hartige recepten met cacao maken en anders is dit boek ook leuk om cadeau te geven!

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 el olijfolie;
  • 1 ui;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 2 el bruine suiker;
  • ½ tl cayennepeper;
  • ½ tl korianderpoeder (of ketoembar);
  • een tl cacaopoeder;
  • 1 el mosterd;
  • 1 el tomatenketchup;
  • een el witte wijnazijn;
  • 100 ml koffie;
  • 25g boter;
  • 4 biefstukken;
  • zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Snipper allereerst de ui fijn en pers de knoflook uit (of snijd deze fijn als je geen knoflookpers hebt);
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en bak hierin de ui en knoflook glazig;
  3. Voeg dan de suiker, cayennepeper en korianderpoeder toe en bak dit een paar minuten mee;
  4. Roer de cacao, mosterd, ketchup en azijn erdoor en blus het geheel af met de koffie;
  5. Breng het geheel aan de kook en laat de saus 4-5 minuten zachtjes koken. Breng het daarna op smaak met wat zout;
  6. Verhit vervolgens de rest van de olie en boter in een koekenpan en bak de biefstukken naar wens (tips om een perfecte biefstuk te bakken);
  7. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie even rusten;
  8. Snijd tenslotte het vlees in mooie plakjes en serveer het met de saus, samen met wat aardappels en salade.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • barbecuesaus
  • biefstuk
  • biefstuk bakken
  • cacao
  • cacao barbecue saus
  • hoofdgerecht
  • hoofdgerecht met biefstuk
  • koken met cacao
  • vlees
Previous Article
herfstrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Salades
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Onze favoriete herfstrecepten vind je hier!

  • 3 oktober 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
40+vrouw
  • Beauty

40+ vrouw; zijn het goede genen of komt het uit een potje?

  • 14 oktober 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
biefreepjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen
rotolo
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Italiaanse rotolo

  • 2 oktober 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.