Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen
biefreepjes
Total
0
Shares
0
0
0

Oosterse biefreepjes uit de wok

Een makkelijke maaltijd vol groenten is dit recept van Oosterse biefreepjes uit de wok. Het staat in een half uur op tafel, dus is ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Paddenstoelen horen bij de herfst, maar eigenlijk zijn de bekendste paddenstoelen gewoon het hele jaar door te verkrijgen.

In dit recept worden oesterzwammen gebruikt. Deze zijn vlezig van structuur, wat er ook voor zorgt dat je deze maaltijd volledig vegetarisch kunt maken. Dan kan je er extra oesterzwammen aan toevoegen. In deze variant heeft Heleen ook biefstukreepjes gebruikt. Het recept is afkomstig uit de Boodschappen. 

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 400 g biefstuk;
  • 300 g pandan- of basmatirijst;
  • 1 el maïzena;
  • 1 el ketjap manis;
  • 2 el droge sherry;
  • 1 tl sesamolie;
  • 2 el roerbakolie;
  • 200 g oesterzwammen;
  • 4 lente-uitjes;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 200 g sperziebonen;
  • 1 el gembersnippers;
  • 150 ml kippenbouillon;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Snijd allereerst de biefstuk in dunne reepjes, of gebruik rundvleesreepjes en bestrooi ze met peper en de maïzena;
  2. Roer de ketjap, sherry en sesamolie door elkaar en meng dit door de vleesreepjes;
  3. Kook vervolgens de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  4. Kook de sperziebonen in 4 minuten in gezouten water beetgaar en spoel ze af met koud water;
  5. Borstel de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes;
  6. Snijd dan de lente-uitjes in dunne ringetjes;
  7. Verhit 1 el roerbakolie in een wok of hapjespan en bak hierin de oesterzwammen samen met de lente-uitjes en geperste knoflook. Hou wat ringetjes van de lente-ui achter voor de garnering;
  8. Voeg vervolgens de sperziebonen toe;
  9. Hak de gembersnippers en voeg deze ook toe aan de wok;
  10. Schenk de kippenbouillon erbij en verwarm het geheel goed door;
  11. Schep dan alles uit de pan, maar laat het niet afkoelen;
  12. Maak de pan droog en verhit 1 el olie in de pan. Roerbak het vlees 1-1,5 minuut en schep hierna het groenten mengsel erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe;
  13. Serveer het gerecht met de pandan- of basmatirijst en garneer tenslotte met de achtergebleven lente-ui ringetjes.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • biefreepjes
  • hoofdgerecht
  • snelle maaltijd
  • wok
  • wokgerecht
  • wokken
  • wokrecept
Previous Article
kinderschoen
  • Fashion
  • Kids
  • Kids

Welke kinderschoen kies jij?

  • 12 oktober 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
dadels
  • Salades

Salade met halloumi, dadels & appel

  • 23 oktober 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.