Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hartige taart
Total
1
Shares
0
0
1

Recept bastilla met kip en gember

Een Bastilla is een Marokkaanse hartige taart, gemaakt van warquadeeg. Dit is een deegsoort dat nog fijner is dan filodeeg, maar je kunt hier ook filodeeg voor gebruiken. Filodeeg is gemakkelijker verkrijgbaar en werkt ook goed.

De gember geeft een heerlijke smaak aan deze taart. Gebruik in ieder geval een aardewerken taartvorm voor deze hartige taart.  

Werken met filodeeg is wel even een priegelwerkje want het scheurt nogal snel, maar het resultaat mag er zijn. Het beste is om het filodeeg 24 uur van tevoren in de koelkast te leggen om te ontdooien.

Bereidingstijd: ongeveer 2 uur en 40 minuten

Voor vier personen heb je nodig:

  • 4 kippenbouten;
  • 2 eieren;
  • 2 eetlepels stemgember (op siroop);
  • 100 g boter;
  • 1 pak filodeeg (ontdooid);
  • 1 verse gember;
  • ½ bosje koriander;
  • ½ bosje peterselie;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 ui;
  • Sap van ½ citroen;
  • 2 el olijfolie;
  • Poedersuiker;
  • Kaneel.

En zo maak je het:

  1. Hak allereerst de koriander en peterselie fijn, snipper de ui en voeg het samen in een kom;
  2. Schil de verse gember (dat gaat heel makkelijk met een theelepel), en hak deze fijn;
  3. Voeg vervolgens de gehakte gember ook toe aan de kom, en pers 2 teentjes knoflook er boven uit;
  4. Meng het sap van een ½ citroen en 2 el olijfolie door het mengsel, dit is de marinade voor de kip;
  5. Snijd dan de kippenbouten door zodat de dij en poot van elkaar worden gescheiden en wrijf de stukken kip in, met zout, en leg deze in een kom. Voeg de marinade toe en meng het door elkaar zodat op alle stukken kip wat van de marinade zit. Laat afgedekt 1 uur marineren;
  6. Voeg wat boter toe aan een braadpan en braad de stukken kip rondom aan;
  7. Giet er vervolgens 200 ml water over en laat de kip met deksel op de pan in 40 minuten gaar stoven;
  8. Neem de kip uit het vocht in de pan en laat het iets afkoelen. Gooi het achtergebleven vocht niet weg;
  9. Pluk het vlees van het bot en snijd het in stukjes;
  10. Klop dan de eieren los, met wat van het nog hete vocht uit de pan. Giet het vervolgens terug in de pan en laat het geheel op laag vuur al roerend garen tot een dikke ragout;
  11. Hak de bolletjes stemgember grof en voeg deze samen met het kippenvlees toe aan de ragout en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het mengsel afkoelen;
  12. Smelt vervolgens de boter en smeer de taartvorm royaal in met de gesmolten boter;
  13. Leg aan een kant van de vorm een vel filodeeg en laat deze voor een derde over de rand van de vorm vallen. Bestrijk het deeg met wat van de boter en bekleed op dezelfde manier de rest van de taartvorm en bestrijk elk vel filodeeg met wat boter voordat je het volgende vel deeg in de vorm legt;
  14. Duw het deeg voorzichtig met je vingertoppen in de randen van de vorm;
  15. Verwarm de oven voor op 180°C;
  16. Verdeel dan de afgekoelde ragout over de vorm en dek het af met nog een laagje filodeeg. Bestrijk deze weer met boter en vouw dan de overhangende stukken deeg naar binnen, zodat deze over de taart gedrapeerd worden. Bestrijk de taart nogmaals met wat boter en bak het in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin;
  17. Neem de taart uit de oven en laat 5 minuten afkoelen;
  18. Bestrooi tenslotte de taart vlak voor het serveren met wat poedersuiker en kaneel.

Eet smakelijk & geniet van deze hartige taart 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • Bastilla
  • gember
  • hartige taart
  • hartige taartrecept
  • hoofdgerecht
  • kip
  • Marokkaanse taart
  • taartrecept
Previous Article
hummus
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.