Recept bananen pannenkoekjes
Soms heb je bananen in de fruitschaal liggen, die er eigenlijk net te lang liggen om nog lekker op te eten. Dan zijn er maar een paar dingen die je kunt doen behalve weggooien, want dat is zonde. Je kunt er een frisse fruit (of fruit/groente-) smoothie mee maken, of een bananenbrood bakken. Of je kunt net als Heleen heeft gedaan er lekkere luchtige bananen pannenkoekjes mee bakken. Heerlijk als ontbijt of bij de brunch. Dit recept komt van ‘Libelle lekker’.
Als je erge rijpe of zelfs overrijpe bananen gebruikt, hoef je er ook geen extra suiker aan toe te voegen omdat de bananen van zichzelf al erg zoet worden.
Heb je bananen in huis, maar die zijn nog niet rijp genoeg? Geen probleem met deze tip om bananen te rijpen in de oven: Leg de bananen op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven op 150 °C voor 30 minuten. Dan is de schil helemaal zwart, maar zijn de bananen van binnen superzacht en kun je ze gelijk verwerken in je baksel.
Ben je op zoek naar meer recepten met banaan? Dit kookboek bevat 30 verrassende recepten.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 230 g bloem;
- 1 el bakpoeder;
- 1 tl suiker (eventueel);
- 2 eieren;
- 400 ml melk;
- 30 g margarine;
- 2 (over)rijpe bananen;
- zout.
En zo maak je het:
- Schep allereerst de bloem, bakpoeder, zout en eventueel het suiker in een kom en maak een kuiltje in het midden;
- Klop in een andere kom de eieren los met de melk;
- Laat de margarine vervolgens smelten en voeg dit toe aan het ei-mengsel;
- Pel de banaan en prak met een vork het vruchtvlees fijn;
- Voeg dan de banaan en het ei-mengsel al kloppend toe aan de andere kom met het bloem. Zo krijg je zo min mogelijk klontjes. Blijf roeren tot het een glad beslag is geworden;
- Verhit vervolgens in een grote koekenpan wat margarine en schep 3 hoopjes van het beslag in de pan;
- Zodra de bovenkant gaat bubbelen, keer je de pannenkoekjes om en bak je de andere kant;
- Bak dan op dezelfde manier de rest van de pannenkoekjes en hou ze warm;
- Serveer per persoon een stapeltje van 4 pannenkoekjes en schenk er naar wens wat stroop over;
- Garneer tenslotte eventueel met wat gehakte walnoot of knapperig gebakken spek.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
1 comment