Recept avocado-yoghurt ijsjes
In de zomer is het heerlijk om af te koelen met een lekker ijsje. Je kunt ze natuurlijk kopen, maar zelf maken is ook superleuk. Het voordeel daarvan is, is dat je ze ook nog eens wat gezonder kunt maken. Het enige waar je wel geduld voor moet hebben, is dat het een tijdje duurt voordat ze zijn ingevroren en je ervan kunt gaan genieten.
Slim om dus al een dagje van tevoren deze ijsjes te maken. Het recept voor deze avocado-yoghurt ijsjes vond Heleen in de ‘Boodschappen’. Ze zijn makkelijk om te maken en bovendien erg lekker!
Mocht je van wat zoeter houden, kun je wat meer honing toevoegen. Vind je het mengsel toch te zoet geworden? Voeg dan gewoon nog wat extra yoghurt toe. Door gebruik te maken van avocado, wordt het ijsje lekker romig, zonder dat je roomijs gebruikt. Als je avocado uit de vriezer gebruikt, kun je sneller genieten van je ijsje. Je kunt het mengsel in ijs-vormpjes doen, maar ook in andere gezellige ijsblok-vormpjes. Wanneer je dit doet, kun je het ijs serveren in een schaaltje met wat extra fruit bijvoorbeeld.
Bereidingstijd: 15 minuten (en dan nog minimaal 6 uur in de vriezer)
Wat heb je nodig voor 6 ijsjes:
- 500 g Griekse yoghurt;
- 1 tl vanille-essence;
- 4 el honing;
- Sap van ½ limoen;
- 1 avocado;
- Bosje verse munt.
En zo maak je het:
- Halveer allereerst de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes;
- Haal de blaadjes van de takjes munt;
- Meng tenslotte alles in de blender door elkaar en pureer tot een glad mengsel;
- Proef even of je wat meer honing wil gebruiken, of juist wat extra yoghurt voor de frisheid;
- Giet dan het mengsel in de ijsvormpjes en zet ze minimaal 6 uur in de vriezer;
- Doop de vormpjes tenslotte kort in warm water om de ijsjes makkelijker uit de vormpjes te krijgen.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*