Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Nog een keer asperges eten!

  • 20 juni 2021
  • Marleen
aspergeseizoen
Total
1
Shares
0
0
1

Recept salade van witte asperges & kropsla

Nu we nog in het aspergeseizoen zitten, heeft Heleen hier nog een lekker gerechtje mee gevonden op ‘Libelle Lekker’. Het is in ieder geval een heerlijks fris voorgerechtje, nu met witte asperges. Door een crème van de kropsla te maken, is dit een bereiding die je vast nog niet eerder hebt gegeten, maar een verrassend resultaat geeft. 

Overigens, wist je dat het Brabants Asperge Genootschap de asperges van Aspergekwekerij Gubbels uit Helvoirt heeft gekroond tot lekkerste asperges van 2021?

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Wat heb je nodig als voorgerecht voor 4 personen:

  • 1 kropsla;
  • 2 eiwitten;
  • 1 el mirin;
  • 3 el sushi azijn;
  • 100 ml neutrale plantaardige olie;
  • 2 el mosterdzaadjes;
  • 1 tl (groene) mosterd;
  • 4 el mayonaise;
  • 2 el (dragon)azijn;
  • 8 witte asperges;
  • Bladpeterselie;
  • Handje gemengde salade;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Schil allereerst de asperges en snijd de onderste 2 cm af. Laat de asperges 3-4 minuten koken en laat ze vervolgens in het water afkoelen;
  2. Breng water aan de kook in een pan. Wanneer het kookt, blancheer de blaadjes van de kropsla even snel en spoel ze af met koud water. Hierdoor blijven de slablaadjes mooi fris groen;
  3. Laat de slablaadjes vervolgens goed uitlekken en doe de blaadjes samen met de mirin en 1 el sushi azijn in de blender. Voeg vervolgens de 2 eiwitten toe* en meng het nogmaals goed door. Laat de blender aanstaan en voeg straalsgewijs de olie toe totdat er een mooie crème is ontstaan;
  4. Kook de mosterdzaadjes in een klein laagje water drie keer op. Laat ze daarna uitlekken en marineer ze met de rest van de sushi-azijn;
  5. Meng dan 2 el mayonaise met de mosterd, en meng de rest van de mayonaise met de azijn tot een dressing;
  6. Snijd de gekookte asperges in stukken en meng deze door het mayonaise-mosterd mengsel;
  7. Maak een cirkel van de crème van kropsla op de borden en verdeel hier de gemarineerde asperges over;
  8. Garneer tenslotte met de gemarineerde mosterdzaadjes, peterselie en een aantal blaadjes sla. Maak het geheel af met een klein beetje van de dressing.

* Als je liever geen rauw ei gebruikt in je gerecht, kun je ook gepasteuriseerd eiwit gebruiken.

p.s. Wat vond je trouwens van het vorige recept met asperges? Ik zou nog even genieten van het aspergeseizoen nu het nog kan!

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • albert heijn
  • asperge
  • aspergerecept
  • asperges
  • brabant
  • Brabants Asperge Genootschap
  • kropsla
  • voorgerecht
  • witte asperges
Previous Article
groene asperges
  • Salades

Zomerse salade met groene asperges

  • 13 juni 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Vogeleiland
  • Thrillers

Vogeleiland; het nieuwste boek van Marion Pauw

  • 23 juni 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
portobello
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gevulde portobello uit de oven

  • 9 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.