Recept aspergemousse in een glaasje
Asperges zijn vers natuurlijk het allerlekkerst, maar er zijn ook genoeg variaties en opties om asperges uit een pot in te verwerken zoals dit recept voor een aspergemousse. Handig als je bijvoorbeeld minder tijd hebt.
Deze aspergemousse kun je dan ook prima maken met asperges uit een pot, zodat je alsnog een lekker voorgerecht hebt. Het recept van Sandra, gemaakt met gerookte zalm, heeft Heleen dan ook geïnspireerd.
Heleen heeft echter gekozen om een twist hierop te maken dus meer gericht op de klassieke wijze waarop asperges worden gegeten. Op leukerecepten.nl staan sowieso hele lekkere recepten die makkelijk te maken zijn.
Bereidingstijd: 25 minuten (en 1 uur opstijven)
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 2 plakjes gekookte ham;
- 1 ei;
- 320 g witte asperges uit pot (of vers gekookt);
- 4 blaadjes gelatine;
- 150 ml slagroom;
- Peper en zout;
- Peterselie voor de garnering.
En zo maak je het:
- Week allereerst de gelatineblaadjes in koud water;
- Snijd de kopjes van de asperges en hou er 4 apart voor de garnering. Doe de asperges in een keukenmachine en maal ze fijn tot een puree;
- Doe dan de aspergepuree in een pannetje en verwarm deze zachtjes. Los de geweekte gelatine erin op en laat het mengsel wat afkoelen tot kamertemperatuur;
- Mix de slagroom lobbig;
- Voeg vervolgens de afgekoelde aspergepuree toe en spatel dit er voorzichtig door. Probeer zoveel mogelijk van de lucht te behouden, dat zorgt ervoor dat de mousse straks ook nog mooi luchtig is;
- Breng de mousse op smaak met een snufje peper en zout;
- Verdeel het mengsel over 4 glazen en steek de bewaarde aspergekopjes er in en laat minimaal een uurtje goed opstijven in de koelkast;
- Kook het ei hard en laat het afkoelen. Pel het afgekoelde ei en snijd het in vieren;
- Neem vlak voor het serveren de glazen uit de koelkast en garneer het met de gekookte ham, het ei en wat peterselie.
Tip: serveer de aspergemousse in een mooi glas.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*