Aziatische sticky kiphapjes uit de airfryer
Er zijn verschillende recepten om in de airfryer te bereiden, van complete ovenschotels tot taarten. Je hebt er diverse accessoires voor, en ook diverse kookboeken. Deze set is bijvoorbeeld geschikt voor verschillende modellen en er zit ook een kookboekje bij.
Ook Miljuschka maakt wel eens gebruik van de airfryer, waarom altijd moeilijk doen als het ook lekker makkelijk kan! Dit recept komt dan ook van de site van Miljuschka.
Door de kip te bereiden in de airfryer wordt het lekker knapperig van buiten maar blijft het lekker mals van binnen én het heeft maar een kwartiertje nodig! Natuurlijk wordt de smaak sterker hoe langer je de kip in de marinade laat zitten, dus het liefst een hele nacht. Mocht je daar geen tijd (of zin) voor/in hebben, dan is minimaal een uur in de marinade ook voldoende.
Wat heb je nodig:
- 1 kilo chicken wings;
- 1 el sesamzaadjes;
- Verse koriander;
- Sweet chili saus;
- 80 ml sojasaus;
- 60 ml honing;
- 3 el rijstazijn (mirin);
- 1 el versgeraspte gember;
- 1 el versgeraspte knoflook;
- 1 el sesamolie.
Hoe bereid je het:
- Allereerst maak je de marinade door de sojasaus, honing, rijstazijn, gember, knoflook en sesamolie te mengen;
- Voeg dan de kip toe en meng alles goed door elkaar zodat alle stukjes kip onder de marinade zit;
- Laat de kip minimaal een uur in de koelkast marineren, maar liever zo lang mogelijk!;
- Haal vervolgens de kip uit de marinade en leg ze in de airfryer; zet deze nu aan op 180°C en bak de kip in 15 minuten goudbruin en krokant;
- Schud ze halverwege even om, zodat ze aan alle kanten mooi krokant worden;
- Leg alle kipstukjes op een schaal en strooi de sesamzaadjes en grof gehakte koriander er overheen en serveer met de sweet chilisaus.
Easy going & enjoy!
Wat is jouw ideale snelle hap? Zoiets als dit is ideaal voor op een feestje, net even anders dan die voorverpakte bitterbal!
*Dit artikel bevat een affiliate link*