Recept salade met groene asperges en aardbeien
Een frisse salade vol met aardbeien en groene asperges. Met het zomerse weer is het heerlijk om een salade te eten als lunch of bij het diner. Deze salade vond Heleen op de site van Bonne Maman, van de jam. Doordat er een lepel jam door de dressing wordt gedaan, maakt dit het net even anders en geeft het een extra vleugje aardbeien-smaak. Deze salade is snel klaar, dus kun je er ook snel van genieten. Eventueel kun je er nog een lepel granola (zelfgemaakt, of uit de winkel) over doen, voor wat extra krokante bite.
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Als lunchgerecht voor 2 personen heb je nodig:
- 3 el pijnboompitjes;
- 350 g groene asperges;
- 15 g basilicum;
- 250 g aardbeien;
- 50 g radijsjes;
- 100 g gemengde sla;
- 1 el Bonne Maman Aardbeien Meer Fruit Minder Suiker;
- 4 el extra vergine olijfolie;
- 1 tl grove mosterd;
- een eetlepel balsamicoazijn;
- 1 bol buffelmozzarella (ca. 150 g);
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verhit allereerst een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord;
- Snijd de harde onderkant van de asperges. Verhit een grillpan en grill ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Keer ze regelmatig. Snijd de asperges in schuine stukken van 4 cm;
- Haal vervolgens de blaadjes van de basilicum en hak ze grof of scheur ze in grove stukken;
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de grotere aardbeien;
- Snij de radijsjes in dunne plakjes;
- Meng dan de asperges met de basilicum, aardbeien, radijs en sla in een kom;
- Maak de dressing door de aardbeienjam, olijfolie, mosterd en azijn goed door elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout;
- Scheur tenslotte de mozzarella in stukken en verdeel over de salade, besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de pijnboompitten.
Eet smakelijk!
1 comment