Recept aardbeien in Limoncello
Als ik aardbeien zie liggen, krijg ik al een zomers gevoel. In principe is deze fruitsoort het hele jaar verkrijgbaar al vindt men vaak, in de periode van mei tot en met september, de zomerkoninkjes het lekkerst. Omdat we gisteren nog hebben mogen genieten van een zomerse dag, deel ik dit zonnige recept vandaag.
Naast de mooie & rode kleur en de zoetige smaak, zijn aardbeien ook nog hartstikke gezond. Ze bevatten een kleine hoeveelheid calorieën ten opzichte van ander fruit. Al hangt dat natuurlijk wel af wat je met dit rode fruit doet. Puur natuur zijn ze al heel lekker maar omdat ze zo veelzijdig zijn, heeft Heleen ze deze keer gemarineerd in limoncello.
Het recept van vandaag komt uit het kookboek ‘Vurrukkulluk’ van Ronald Giphart & Mascha Lammes. Nog eens een simpel en snel gerecht maar zeker de moeite waard om te proberen!
Wat heb je nodig:
- 500g aardbeien;
- 1el poedersuiker;
- 50ml limoncello;
- verse munt of basilicum.
En zo maak je het:
- Snijd het groene kroontje van de aardbeien en snijd de aardbeien vervolgens doormidden. Doe ze in een kom en meng ze met de poedersuiker en limoncello. Zet ze dan minimaal een half uur in de koelkast om op smaak te laten komen.
- Vlak voor je het fruit gaat serveren snijd je de verse munt of basilicum fijn.
- Verdeel vervolgens de aardbeien over 4 schaaltjes en strooi er de fijngesneden munt of basilicum over.
- Maak het geheel eventueel af met slagroom maar ook zonder is dit gerecht super lekker.
Eet smakelijk!
