Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Nagerechten

Aardbeien in Limoncello

  • 22 september 2019
  • Marleen
aardbeien limoncello
Total
0
Shares
0
0
0

Recept aardbeien in Limoncello

Als ik aardbeien zie liggen, krijg ik al een zomers gevoel. In principe is deze fruitsoort het hele jaar verkrijgbaar al vindt men vaak, in de periode van mei tot en met september, de zomerkoninkjes het lekkerst. Omdat we gisteren nog hebben mogen genieten van een zomerse dag, deel ik dit zonnige recept vandaag.

Naast de mooie & rode kleur en de zoetige smaak, zijn aardbeien ook nog hartstikke gezond. Ze bevatten een kleine hoeveelheid calorieën ten opzichte van ander fruit. Al hangt dat natuurlijk wel af wat je met dit rode fruit doet. Puur natuur zijn ze al heel lekker maar omdat ze zo veelzijdig zijn, heeft Heleen ze deze keer gemarineerd in limoncello.

Het recept van vandaag komt uit het kookboek ‘Vurrukkulluk’ van Ronald Giphart & Mascha Lammes. Nog eens een simpel en snel gerecht maar zeker de moeite waard om te proberen!

Wat heb je nodig:

  • 500g aardbeien;
  • 1el poedersuiker;
  • 50ml limoncello;
  • verse munt of basilicum.

En zo maak je het:

  1. Snijd het groene kroontje van de aardbeien en snijd de aardbeien vervolgens doormidden. Doe ze in een kom en meng ze met de poedersuiker en limoncello. Zet ze dan minimaal een half uur in de koelkast om op smaak te laten komen.
  2. Vlak voor je het fruit gaat serveren snijd je de verse munt of basilicum fijn.
  3. Verdeel vervolgens de aardbeien over 4 schaaltjes en strooi er de fijngesneden munt of basilicum over.
  4. Maak het geheel eventueel af met slagroom maar ook zonder is dit gerecht super lekker.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • aardbeien
  • gerecht
  • koken
  • limoncello
  • nagerecht
  • recept
  • toetje
  • vurrukkulluk
Previous Article
risotto
  • Hoofdgerechten

Risotto van pompoen

  • 15 september 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
gember
  • Voor- en Bijgerechten

Gember voor bij de sushi en hoe jij deze zelf kan maken!

  • 29 september 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
parfait
LEES VERDER
  • Nagerechten

Ice Ice Baby: parfait van pompoen

  • 28 augustus 2022
  • Marleen
avocado
LEES VERDER
  • Nagerechten

Avocado meets banana!

  • 13 maart 2022
  • Marleen
perziken
LEES VERDER
  • Nagerechten

Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel & munt

  • 18 juli 2021
  • Marleen
Granita
LEES VERDER
  • Nagerechten

Granita van basilicum; net even een ander ijsje!

  • 13 september 2020
  • Marleen
pannenkoekjes biet blauwe bessen compote yoghurt
LEES VERDER
  • Nagerechten

Pannenkoekjes van biet met blauwe bessen compote

  • 5 mei 2019
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.