Recept aardappelsalade met verse kruiden
Een fijne aardappelsalade bij de barbecue is lekker. Meestal zijn die kant-en-klare aardappelsalades uit de supermarkt erg romig en aangemaakt met mayonaise. Deze heerlijke aardappelsalade vond Heleen op Libelle lekker en heeft daar haar eigen draai aan gegeven. Doordat er geen mayonaise wordt gebruikt, is de salade al direct een stuk frisser!
Door gebruik te maken van grove mosterd, sjalot en verse kruiden heeft deze aardappelsalade een vleugje pit. Serveer de salade in een mooie schaal. Het fijne aan deze aardappelsalade is dat je deze zowel warm als koud kunt eten, ideaal dus!
Dille heeft trouwens een frisse maar lichte anijssmaak, deze past heel goed bij aardappels. Als je dille over hebt, kun je deze ook goed gebruiken in een salade met komkommer, of bijvoorbeeld als smaakmaker bij vis op de barbecue. Mocht je geen dille in huis hebben (of niet van dille houden), is dat ook geen probleem: gebruik dan naast peterselie bijvoorbeeld bieslook als extra kruidige smaakmaker in de aardappelsalade.
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 400g krieltjes (of aardappels in stukken gesneden);
- 1 el grove mosterd;
- 1 sjalot;
- 1 el peterselie;
- 1 el dille;
- 2 el witte wijnazijn;
- 2 el olijfolie;
- 2 lente-uitjes;
- Peper en zout.
En zo maak je het:
- Kook allereerst de ongeschilde krieltjes in gezouten water. Indien je wat grotere aardappels gebruikt, snijd ze dan in kleinere stukken;
- Maak ondertussen de mosterdvinaigrette. Meng hiervoor de olie, azijn, peper, zout en mosterd in een grote kom;
- Pel de sjalot en snijd deze fijn;
- Snijd vervolgens de lente-uitjes in ringetjes;
- Hak de peterselie en dille fijn;
- Meng dan de sjalot, lente-ui en gehakte kruiden door de vinaigrette;
- Giet de aardappelen af en voeg deze warm toe aan de kom met de vinaigrette en roer goed om tot alle aardappeltjes bedekt zijn;
- Doordat je de warme aardappels met de vinaigrette mengt, trekt de smaak beter in de aardappels;
- Serveer tenslotte de salade warm of laat deze afkoelen en serveer koud.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*