Recept Mediterraanse salade van aardappel
Deze Mediterraanse salade van aardappel van Yumna is een frisse variant op de aardappelsalades die normaal gesproken bij barbecues worden geserveerd. Doordat de dressing direct door de nog warme aardappels wordt gemengd, trekt de smaak goed in. Wat ook lekker is aan deze salade, is dat je er nog van alles aan kunt toevoegen wat je lekker vindt. Heleen heeft in dit geval het recept van Yumna aangehouden.
Je kunt voor deze salade van aardappel de aardappels schillen of niet. Wanneer je ze niet schilt, blijven de voedingsstoffen beter bewaard en bevat de salade ook meer vezels.
En hier vind je meer variaties met aardappel!
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 6 personen:
- 750g krieltjes (in de schil);
- ½ rode ui;
- 100g kalamata olijven;
- Handvol verse peterselie;
- Handvol koriander;
- 3 lente-uitjes;
- 75 ml citroensap;
- 60 ml olijfolie;
- 2 tl mosterd;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Was allereerst de krieltjes en zet ze op in gezouten water. Als je krieltjes in de schil gebruikt, hoef je deze van te voren niet te schillen. Na het koken gaat de schil er makkelijk vanaf maar je kunt ook de krieltjes met schil gebruiken voor deze salade.
- Kook de krieltjes in zo’n 15 minuten gaar;
- Giet vervolgens de krieltjes af en laat ze wat afkoelen. Wanneer ze wat afgekoeld zijn, kun je ze halveren;
- Maak intussen de dressing: meng hiervoor de ciroensap met olie, mosterd, zout en peper;
- Meng de dressing voorzichtig door de nog warme krieltjes;
- Snijd dan de lente-uitjes in dunne ringetjes en hak de rode ui fijn;
- De olijven kun je eventueel ook grof hakken, net als de peterselie en koriander;
- Meng alles door de aardappelsalade;
- Serveer tenslotte deze salade van aardappel (lauw)warm of zet het een uur in de koelkast als je hem koud wil serveren.
Eet smakelijk!
