Recept aardappelsalade met asperges
Het aspergeseizoen is zo goed als voorbij, maar Heleen heeft op de site van het Nederlands Aspergecentrum nog een lekker recept gevonden van een aardappelsalade met witte asperges. Normaal gesproken ben ik zelf niet zo’n fan van aardappelsalade maar deze was wel lekker moet ik zeggen. Je kan het maken als mooi bijgerecht voor bij vis, of natuurlijk voor bij de barbecue.
In het recept op de site wordt de mayonaise zelf gemaakt. Heleen heeft echter mayonaise op basis van yoghurt gebruikt, om het net wat frisser te maken.
Bereidingstijd is ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 3-4 personen:
- 800g krieltjes zonder schil;
- 600g geschilde witte asperges;
- 3 el verse kruiden (bijvoorbeeld bieslook, peterselie, oregano, tijm);
- 2 kleine augurken, in kleine stukjes;
- 1 sjalotje, fijngesnipperd;
- 1-2 el yoghurt mayonaise;
- 1 tl mosterd;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Snijd eventueel grote krieltjes doormidden en kook ze in ruim water met wat zout in zo’n 10 minuten gaar;
- Ondertussen kun je de asperges alvast bereiden. Snijd hiervoor de asperges in stukjes van zo’n 3 cm en kook deze in een pan met water en zout in 15 minuten beetgaar. Dit is afhankelijk hoe dik de asperges zijn;
- Het koken van asperges gaat het makkelijkst in een aspergepan al is dit niet noodzakelijk voor asperges in stukjes;
- Wanneer de aardappelen en asperges gaar zijn, giet ze dan af en spoel ze met koud water af;
- Hak vervolgens de verse kruiden fijn en meng deze met de stukjes sjalot, augurk, mosterd en yoghurt mayonaise. Breng de saus op smaak met zout en peper;
- Schep dan de aardappelen en asperges in een grote kom om, met 4-5 el van de saus;
- Je kunt er eventueel nog blaadjes botersla doorheen mengen, maar dit is niet nodig.
Eet jij graag aardappelsalade? Eet smakelijk in ieder geval!
*Dit artikel bevat een affiliate link*