12 Comments

 1. Manon
  11 januari 2019 @ 14:17

  Het lijkt me echt heel moeilijk, een burn out. Allereerst het ontdekken ervan (omdat de klachten vaak zo vaag zijn) en het dan accepteren en er iets mee gaan doen. Het klinkt alsof jij er heel sterk uit gekomen bent! Super 🙂

 2. Rory
  11 januari 2019 @ 12:20

  Even off topic, wat een leuke baan! En een Cornet speciaalbier is zó lekker!
  Heel herkenbaar onderwerp. Ik heb – zoals veel anderen – ook een burn out gehad. In 2008. Het heeft heel lang geduurd en het blijft inderdaad altijd een zwakke plek. Er heerst zoveel onbegrip. Niet alleen onder ouderen, mijn directe collega’s hadden er heel veel moeite mee (en weinig begrip, omdat ze niets zagen). Mijn nieuwe levenswijze van vaker ‘nee’ zeggen werd niet geaccepteerd. Ik heb er ook een aantal posts over geschreven.

  • Chicamom
   11 januari 2019 @ 13:43

   Ik ook. Hoe lang heeft het bij jou geduurd?

 3. Mario
  11 januari 2019 @ 12:05

  Goed dat je een verhaal deelt. Maakt de mensen meer bewust. Ik denk dat hard werken niet altijd het probleem is, maar dat mensen niet genoeg rust nemen. Ik heb een tijd veel gesport en mijn trainer zij altijd dat rust het allerbelangrijkste is. Zonder rust ga je het gewoon niet redden.

  • Chicamom
   11 januari 2019 @ 13:43

   En vergeet de mentale rust niet!

 4. Sanne
  10 januari 2019 @ 21:19

  dit is jammer genoeg nog steeds een taboe. Oudere mensen denken dat zoiets niet bestaat. Jammer genoeg bestaat het wel, ik vind het moedig dat je hier over vertelt op je blog.

 5. Nadia
  10 januari 2019 @ 16:27

  Het wordt zo onderschat… Ik had een Postnatale depressie en het werd gewoon afgewimpeld. Uiteindelijk ben ik in een burn-out terechtgekomen. Niet leuk, mezelf en andere leren kennen, maar ook veel geleerd! Ik ben er nog niet, alles heeft zijn tijd nodig, maar het heeft me gelukkig ook goede dingen gebracht!

  • Chicamom
   10 januari 2019 @ 18:48

   Ik herken het volkomen Nadia. Je grenzen aan willen geven en toegeven aan jezelf dat je die rust moet nemen. Ook voor mij was het een heel traject. Maar zoveel wijzer. En je leert vooral in wie en wat je geen energie meer wil steken. Zoveel dingen zijn gewoon niet belangrijk. Denk aan jezelf! Lfs

 6. Felice
  10 januari 2019 @ 12:07

  Maak he jezelf niet te moeilijk, het klinkt zo eenvoudig, maar dat is het echt niet!

 7. nicole
  10 januari 2019 @ 11:18

  Superfijn dat de bedrijfsarts goed door verwees en de klachten dus goed inschatte. En top dat de psycholoog je goede hulp gaf. Soms is dat gewoon even nodig.

 8. Melissa
  10 januari 2019 @ 10:26

  Vervelend, tegenwoordig lees je het steeds meer maar er word ook meer druk op mensen gezet.

 9. Lizzie
  10 januari 2019 @ 09:14

  Sterk om zo over te vertellen. Het zal anderen mss de ogen openen.