11 Comments

 1. Bloggers battle thema disney #deel2 – blue sparkles
  10 oktober 2018 @ 11:20

  […] – Marleen met de betekenis achter de sprookjes en mooie wijsheden. […]

 2. Rory
  4 oktober 2018 @ 09:55

  Nou! Dat is toevallig! Ik ben al ruim een week aan het voorlezen uit een sprookjesboek van Andersen (uit mijn jeugd, dus een jaartje of veertig oud) en ik ben mijn dochtertje ook aan het uitleggen dat het niet puur een sprookje is, maar dat er ook een moraal in het verhaal zit. Toevallig gisteren een sprookje over een dennenboom die heel graag en snel groot wil worden, niet leeft in het moment en pas op het moment dat hij afgekapt en afgedankt in een hoekje ligt, zich realiseert dat hij nooit blij is geweest met wat hij had. Zit ik daar met een brok in mijn keel voor te lezen (en het naderhand in iets toegankelijker taal uit te leggen). Bijzonder.

  • Chicamom
   7 oktober 2018 @ 16:21

   Bijzonder he?! En wat leuk dat je dit doet!

 3. Ilona Izabella
  3 oktober 2018 @ 22:47

  Bijzonder hoe veel betekenissen er achter een sprookje zitten. Zo heb ik er nooit over nagedacht. Mijn favoriete sprookje was altijd Het meisje met de zwavelstokjes. Die raakte me altijd heel erg.

 4. Frederique
  3 oktober 2018 @ 16:33

  Dit is een van de leukste blogs die ik in tijden heb gelezen 🙂 Ik vond Sneeuwwitje altijd maar een suf mens haha. Mijn favoriete sprookje was Rapunzel.

  • Chicamom
   3 oktober 2018 @ 16:53

   Hey dank je wel!! 🙂

 5. Luc van de Wiel
  3 oktober 2018 @ 15:04

  Ik zal het onthouden, bedankt voor de tip…. 🙂

 6. karin
  3 oktober 2018 @ 14:22

  interessant om dit te lezen; ik heb er nooit aan gedacht om sprookjes zo te ontleden!

 7. Mama Isidore
  3 oktober 2018 @ 09:21

  Fascinerend inderdaad al die sprookjes. De Grimm versies zijn echter minder happy ending dan de Disney versies. Mijn favoriete sprookje was De kleine zeemeermin, maar tegenwoordig ben ik fan van Pixar animaties die toch meer aansturen op girlpower. Disney volgt langzaam dezelfde weg 🙂

 8. Judith
  2 oktober 2018 @ 20:40

  Ik vond Sneeuwwitje nooit zo’n leuk sprookje, maar ben gelukkig wel blij met mezelf :).

 9. Yousra Yasmine
  2 oktober 2018 @ 20:18

  Wat bijzonder! Ik wist al wel dat er een boodschap zat in disney maar deze boodschap kende ik niet hihi.